Hamida

Žene u BiH spremne za Opće izbore 2014

Žene u BiH spremne za Opće izbore 2014
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 

Nekoliko ženskih nevladinih organizacija iz cijele BiH pokrenulo je kampanju ,,Žene za odgovornu vlast’‘ koja ima za cilj podsticanje izbornog tijela na glasanje za kandidatkinje na predstojećim izborima, neovisno o političkoj pripadnosti.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine 15. maja donijet će odluku o raspisivanju Općih izbora u Bosni i Hercegovini.
U skladu s tim, opći izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani druge nedjelje u oktobru, odnosno 12. oktobra 2014. godine.
Ženske nevladine organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine ujedinile su se u zajedničkom nastojanju da stvore prostor za interkaciju između birača/biračica i kandidata/kandidatkinja, koja će počivati na principima korektnosti, međusobne tolerancije i uvažavanja.
U budućem periodu sa vama ćemo dijeliti informacije o eventualnim izmjenama izbornog procesa, predstavljati kandidate/kandidatkinje, diskustovati o dobrim i lošim praksama u vođenju kampanje.. i još mnogo toga.

Organizacije koje podržavaju kampanju ,,Žene za odgovornu vlast” čine:
HO Horizonti Tuzla, Centar za pravnu pomoć ženama Zenica, Lara Bijeljina, UŽ Most Višegrad, UG Budućnost Modriča, Fondacija Udružene žene Banjaluka, Forum žena, Bratunac, Helsinški parlament građana Banjaluka

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *