Hamida

Zatvorenici svoju hranu šalju kao pomoć

Zatvorenici svoju hranu šalju kao pomoć
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Više od 1.100 zatvorenika niškog zatvora odreklo se jednog obroka, uz zahtev da se ta hrana prosledi stanovništvu ugroženom poplavama.

Reč je o zatvorenicima iz takozvanog “zatvorenog” dela zatvora, koji nisu mogli da pođu i lično pomognu u akciji spasavanja.

Dopis upravniku

Upravnik KP doma Aleksandar Grbović, koji je sa 150 zatvorenika i delom ljudstva do petka uveče na barikadama u Šapcu, kaže da je grupa zatvorenika pokrenula inicijativu koju je zatim podržalo svih 1.158 njihovih “kolega”.

– Oni su meni uputili pismo u kome piše da, pošto ne mogu ni na koji drugi način da pomognu, a imaju struju, vodu, suvu posteljinu,… njima ništa neće da bude ništa loše ako se odreknu tog jednog “suvog obroka”, odnosno konzervirane hrane, ali traže od mene da tu hranu prosledim tamo gde je potrebna – kažeGrbović.

Inače, grupa od 150 zatvorenika iz “otvorenog dela”, koji imaju pravo da vikend provedu van zatvora, odlučila je da to vreme iskoristi za pomoć područjima ugroženim poplavama. Sa njima je pošlo i 50 službenika KP zavoda.

(m.juznevesti.com)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *