Azra Kahriman

Vojnici Islamske države postavili fotografiju bebe pored oružja

Vojnici Islamske države postavili fotografiju bebe pored oružja
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Ekstremističke grupe na Bliskom Istoku sve češće koriste slike beba i manje djece za svoju propagandu. Fotografija bebe koja leži na zastavi Islamske države okružena oružjem objavljena je, kako prenosi Daily Mail, 4. septembra 2014. godine. Dok su na većini drugih mjesta bebe okružene igračkama, ova beba za koju se procjenjuje da je stara do šest mjeseci je bila okružena oružjem, tačnije kalašnjikovom, pištoljem i ručnim granatama. Ova fotografija je bila uvertira za ostale fotografije djece sa oružjem, i kružila je  društvenom mrežom Twitter pod tagom #IS.

ISIS-ov borac iz Australije, Khaled Sharrouf je objavio sliku svog sedmogodišnjeg sina kako drži nekoliko mrtvih ljudskih glava u Siriji. Ispod slike je pisalo: “To je moj sin!”

 

 

 

Ove fotografije nose skrivene poruke propagande tzv. Islamske države. NATO snage su se okupile 5. septembra kako bi raspravljale o rješavanju situacije na ovom području. Charlie Cooper, iz Quilliam fondacije koja se bori protiv ekstremizma, je rekao da i nije za čuditi se plasiranju ovakvih slika u javnost, jer ekstremističke organizacije indoktriniraju svoje članove od ranih godina.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *