Azra Kahriman

Vijest o silovanju Ratka Mladića je laž!

Vijest o silovanju Ratka Mladića je laž!
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Na satirično-humorističnom portalu, sarajevo365.com, jučer je objavljena vijest koju je potom preuzelo nekoliko portala širom Balkana. Vijest o navodnom silovanju Ratka Mladića se ubrzo proširila društvenim mrežama. Kako navodi sarajevo365.com, zločinca Ratka Mladića je silovalo 5 zatvorenika porijeklom iz Ruande. Ovu vijest, koja je odjeknula balkanskim portalima, niti jedna relevantna medijska kuća nije preuzela niti objavila, na osnovu čega je sasvim jasno da je u pitanju članak satiričke prirode portala sarajevo365.com.

 

Da biste se uvjerili da je sarajevo365.com zaista portal satirično-humorističnog sadržaja pročitajte u nastavku lažnu vijest o silovanju ovog zločinca (preuzetu sa sarajevo365.com)!

 

Ratnog zločinca Ratka Mladića silovalo je 5 zatvorenika pritvorne jedinice Haaškog Tribunala, potvrdio je za portal Sarajevo365.com holandski državljanin porijeklom iz Sarajeva koji radi kao čuvar u ovom zatvoru.

“Čekali su da padne mrak i onda su ga silovali satima, njih petorica, to je sve što mogu da vam otkrijem.” rekao nam je ovaj čuvar.

Ovaj incident se dogodio u četvrtak oko ponoći po našem vremenu, a Mladić se trenutno nalazi na intezivnoj njezi u jednog Haaškoj bolnici.

Prema prvim informacijama do kojih je došla redakcija portala Sarajevo365.com, silovatelji su iz Ruande.

 

 

Brojni portali su “nasjeli” na satiru portala sarajevo365.com i prenijeli ovu vijest.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *