Mediha

Vatrogasci spasili ženu koja se zaglavila u dimnjaku, dok je pokušavala provaliti u kuću bivšeg dečka

Vatrogasci spasili ženu koja se zaglavila u dimnjaku, dok je pokušavala provaliti u kuću bivšeg dečka
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U američkom gradu Thousand Oaks, u saveznoj državi Kaliforniji, dogodio se neobičan slučaj provale u kuću. Nunez-Figueroa, 30, pokušala je provaliti u kuću bivšeg dečka u nedjelju poslije ponoći. Oko 6 sati ujutro, komšije su čule dozivanje upomoć i pozvale policiju. Kada su vatrogasci stigli, zatekli su ženu zaglavljenu u dimnjaku. Spašavanje je trajalo oko 2, 5 sata, a pretpostavlja se da je žena u dimnjaku bila od 3 sati poslije ponoći.

Vlasnik kuće, Lawrence, bio je kod prijatelja na zabavi, dok je žena pokušala ući u njegovu kuću kroz dimnjak. “Hej, neko je u tvom dimnjaku”- poruka je koju je primio Lawrence. Lawrence kaže da je ženu ranije upoznao online, i da su par puta izašli na sastanak, a potom su prekinuli vezu. Ovo je drugi put da je Nunez-Figuora pokušala provaliti u njegovu kuću. Kada je prošli put primjetio, Nunez-Figuora je takođe bila na krovu, ali je nestala nakon što je Lawrence pozvao policiju.

“Ovo samo pokazuje da morate biti oprezni kada upoznate nekoga online”-izjavio je Lawrence.

Vatrogasci su morali ošteti cigle, i koristiti tečni sapun, kako bi izvukli ženu iz dimnjaka. Dimnjak je znatno oštećen, a Nunez-Figuora ponudila je da novčano pomogne vlasniku kako bi popravio štetu.

Nunez-Figuora je uhapšena zbog provale i davanja lažnih informacija policiji.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *