Azra Kahriman

Uradite sami: Kreativni načini upotrebe boca

Uradite sami: Kreativni načini upotrebe boca
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Pretvorite stare i korištene boce u svijećnjake, organizatore nakita i još mnogo toga.

 

Prije nego pustite mašti na volju i date novo ruho starim bocama, važno je da ih dobro operete i osušite. Bilo da se radi o plastičnim ili staklenim bocama, nema iznimke – sve se daju srediti i ponovno iskoristiti. Budite i vi ekološki osviješteni i pokušajte što više reciklirati stari otpad i slično. Ideje koje donosimo vrlo su jednostavne, a potrebno je samo malo vremena, mašte i volje da biste ih realizirali. Uvijek imajte na umu da jednoj plastičnoj boci treba 700 godina da započne proces recikliranja.
Stare boce kao posude za ocat i uljeAko ne znate kako iskoristiti malo ljepše boce, preporučujemo da ih sredite i u njih stavite ocat i ulje. Tako će one stajati u vašoj kuhinji i kao super dodatak na radnoj ploči. Jednostavno ih ukrasite kako želite, a možete ih i omotati slikarskom trakom ili obojati te na njih kredom ispisati nazive. Preporučujemo plastične čepove, ali nije nužno.

Organizator narukvicaObojite boce u šarene boje ili u boje po izboru kako biste ih koristili kao super organizator narukvica, gumica i sličnih modnih dodataka.
Napravite lijevak od plastične boce
Iskoristite čepove boca da izradite kutijice za tablete, nakit, naušnice i slično
Posuda za slatkiše
Spremišta za hranuIskoristite boce kao spremišta za rižu, grah, tjesteninu, šećer… Smanjite ih na veličine kakve želite, napravite poklopce, ukrasite, ocrtajte…
Boca za zalijevanjeNapravite rupe na zatvaraču pomoću čekića i čavla i iskoristite boce kao novi način zalijevanja biljaka.
Organizacija stolaKoristite donji dio boce kao organizator za olovke, bojice i slično. Napravite ih u različitim veličinama i bojama.
Hranilice za ptičice
Snack zdjeliceDonje dijelove boca možete koristiti kao zdjelice za snack. Odrežite veličinu koju želite, izravnajte nepravilnosti pomoću glačala za rublje, ukrasite po želji i nove zdjelice su spremne za korištenje.
Organizator časopisa
Evo još nekoliko ideja s Pinteresta

Izvor: žena.ba

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *