Hamida

Učitelj šestog razreda osnovne škole dao učenicima zadatak da uporede George Busha sa Adolf Hitlerom

Učitelj šestog razreda osnovne škole dao učenicima zadatak da uporede George Busha sa Adolf Hitlerom
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Učitelj šestog razreda državne škole u Washingtonu došao je u centar pažnje javnosti nakon što je svoje učenike poslao kući sa zadatkom da ispune Venn dijagram, i da njime uporede bivšeg američkog predsjednika George Busha sa Adolf Hitlerom. On se izvinio svojim studentima zbog “loše procjene i kratkovodnosti” ali neće snositi nikakve posljedice zbog takvog zadatka.

Zadatak se bazirao na dvije knjige koje su bile u okviru programa “rat i mir” u McKinley školi, a koje nose naziv “Borba protiv Hitlera ” i “Bush: Rat u Iraku opravdan unatoč nepostojanju oružja za masovno uništenje”.

“Sada kada smo pročitali o dva čovjeka od moći koji su zloupotrijebili svoju moć na različite načine, mi ćemo uporediti i napraviti razliku između njih i njihovih akcija”, navedeno je u uputstvu. Identitet učitelja još uvijek je nepoznat, s obzirom da je škola u kojoj je zaposlen odbila da kaže o kome je riječ.

Lokalnim medijima je prijavljen ovaj slučaj od strane zabrinutog roditelja, koji je naveo da je nezamislivo da se jedan američki predsjednik dovodi u vezu sa Hitlerom.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *