Azra Kahriman

U braku je preko 50 godina sa ženom koja ima Alzhajmerovu bolest, i ljubav je sve jača (Video)

U braku je preko 50 godina sa ženom koja ima Alzhajmerovu bolest, i ljubav je sve jača (Video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Procenat brakova koji okončaju razvodom se povećava svakodnevno, no ovaj par je dokaz da je njihovo odgovor “DA” na pitanje “pristajete li da budete zajedno u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti” bilo iskreno. Bill i Glad Forward su nedavno proslavili 50 godina zajedničkog života.

 

glad

 

Prvi put ju je vidio kada je ona imala 8, a on 9 godina, baš kada je njen brat postao njegov najbolji prijatelj. Ona je stalno gledala u njega dok se on igrao sa njenim bratom. Trenutak kada je shvatio da je ona osoba sa kojom želi da provede svoj život je bio dan kada je u crkvi bilo specijalno okupljanje na koje je Glad došla u plavoj haljini. “To je bilo to!”, rekao je Bill. Zaručili su se kada je njemu bilo 20, a njoj 19 godina.

Njegovoj ženi je 2004. godine dijagnosticirana Alzhajmerova bolest, i od tada Bill konstantno vodi brigu o svojoj voljenoj. Bill kaže da od momenta kada se njegova žena probudi pa do polaska na počinak mora sve da radi, da je odjeva, pere zube, i ostalo što je potrebno. On kaže da to za njega predstavlja privilegiju.

U nastavku pogledajte šta je to ljubav.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GH5n9lVZcM4&w=560&h=315]

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *