Azra Kahriman

Tinejdžer silovao djevojčicu iz razreda nakon zajedničkog časa seksualnog obrazovanja

Tinejdžer silovao djevojčicu iz razreda nakon zajedničkog časa seksualnog obrazovanja
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Trinaestogodišnjak je silovao djevojčicu iz svog razreda nakon časa o seksualnom obrazovanju na kojem su zajedno prisustvovali. Napad na djevojčicu, koja isto tako ima 13 godina, se desio u školi u Welsu.

Nakon što ju je namamio na skriveno mjesto dječak ju je upitao želi li „isprobati seks“. On se nije osvrtao na njen negativan odgovor i silovao ju je, kako navodi Dolgellau omladinski sud u Sjevernom Walesu.

Nakon silovanja dječak je rekao djevojčici da sada može ići.

Napad se desio prije dvije godine, i podstakao je pokretanje istrage oko nastave iz seksualnog obrazovanja u kojoj su zajedno sarađivale policijske i druge agencije.

Tinejdžer koji je počinio ovaj napad je u sirotištu u drugom okrugu i stavljen je pod dvanaestomjesečno praćenje i morat će potpisati listu za seksualne prijestupnike. Dobio je najveću moguću kaznu nakon što je okružni sudija Andrew Shaw izabran da ga pošalji na Crown sud.

Ovaj napad je otkriven nakon što je školska medicinska sestra primijetila da je djevojčica u zadnje vrijeme nesretna, potom joj je djevojčica sve priznala, na što je medicinsa sestra pozvala policiju da istraži slučaj.

Nakon ovog napada tema sve većeg broja sastanaka je da li je seksualno obrazovanje zaista potrebno u školama za učenike tako male starosne dobi. Ipak, neki se još uvijek bore za uvođenje što više časova o seksualnom obrazovanju, dok su neki apsolutno protiv toga.

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *