Hamida

Snimao stotine studentkinja kako vrše nuždu!

Snimao stotine studentkinja kako vrše nuždu!
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Student doktorskih studija na Univerzitetu Delaver uhapšen je zbog sumnje da je postavio skirvene kamere i tajno snimio stotine žena dok su vršile nuždu

Havijer Mendiola – Soto (38), student doktorskih studija iz Meksika, uhapšen je 1. julapošto su u toaletima tog univerziteta, u zidnim kutijama za tampone, otkrivene kamere. Protiv njega je podneta 21 prijava za kršenje prava na privatnost.

Kamere su otkrivene na više mesta na Univerzitetu i oko njega, između ostalih i na Biotehnološkom institutu gde je Menidola – Soto radio, ali i u uniseks toaletu za osobe sa invaliditetom.

Kako prenosi CNN, policija mu je oduzela lap-top, eksterni hard disk i dva mobilna telefona.

Na uređajima je otkriveno 1.500 video fajlova, mada prema prvim analizama, ni jedan od snimaka nije završio na Internetu. On je najverovatnije snimke koristio u lične svrhe.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Sumnja se da je Havijer kamere postavio 2012. godine, a policija je do sada identifikovala oko 40 njegovih “žrtava”.

“Izuzetno je uznemirujuće da je ovim kriminalnim delom ugrožena privatnost toliko žena na i oko Univerziteta”, izjavio je upravnik te ustanove Patrik Harker.

Univerzitet je uspostavio specijalnu telefonsku liniju i savetodavnu službu za sve one koji sumnjaju da su bili snimani, navodi Sky news.

(Telegraf.rs)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *