Azra Kahriman

Šerijatska policija izaziva zabrinutost na ulicama Njemačke (Video)

Šerijatska policija izaziva zabrinutost na ulicama Njemačke (Video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Njemački političari i mediji su u ponedjeljak pozvali na obračun protiv radikalne islamske propagande nakon što je grupa ultrakonzervativnih muslimana zauzela ulice, nazivajući se “šerijatskom policijom.” Bili su obučeni u narandžaste majice sa natpisom na “šerijatska policija” na poleđini, i patrolirali su na zapadnom dijelu Wuppertala. Ljudima na ulicama su rekli da se suzdrže od pijenja alkohola, slušanja muzike i igranja igara na sreću.

Ovaj video prikazuje Svena Laua, njemačkog selefiju za kojeg se pretpostavlja da stoji iza cijele ove priče.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Zj15Mry2jtg&w=560&h=315]

Po njemačkom zakonu “šerijatska policija”  bi se mogla suočiti sa optužbama za ugrožavanje javnog reda i mira. Prema navodima policije, šerijatske patrole su bile prošle sedmice, na što je policija urgirala kako bi ih ljudi mogli na vrijeme obavijestiti ukoliko opet uoče sumnjivo ponašanje koje upućuje na selefijske aktivnosti.

pol

 

Unutrašnji bavarijski ministar Joachim Herrmann je ovaj potez, kako prenosi Bild daily, opisao kao direktni napad selefija na zakon. U njemačkom Die Weltu, stoji da selefije i religijski fanatici ne bi više trebali da se kriju iza religijskih sloboda, i da njihov broj u Njemačkoj iznosi oko 4,5 hiljada. Njemačka vlada je dodala da neće tolerisati šerijatsku policiju i noćne patrole.

 

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *