Mediha

SAD: Preminula tinejdžerka ranjena tokom napada u školi

SAD: Preminula tinejdžerka ranjena tokom napada u školi
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U nedjelju naveče, preminula je 14-to godišnja Gia Soriano, potvrdili su zvaničnici medicinskog centra “Providence Regional Medical Center Everett”. Djevojka je ranjena tokom napada u školskoj kafeteriji u srednjoj školi u Maryswilleu (SAD). Napad je, u petak, izveo Jaylen Fryberg, jedan od učenika škole, koji je nakon intervencije jednog od nastavnika ubrzo preminuo, na mjestu pucnjave. Nije poznato da li je namjerno nanio sebi povrede, ili je u toku borbe sa nastavnikom, puška slučajno opalila.

Jedna učenica je preminula na mjestu nesreće, a Gia Sirano i još 3 učenika su prebačeni u bolnicu. Sirano je preminula od zadobijenih rana, a stanje drugih ranjenih učenika je teško.

Na pres konferenciji, Dr. Joanne Roberts pročitala je izjavu roditelja, preminule učenice: “Potreseni smo ovom besmislenom tragedijom. Gia je bila predivna kćer, i riječi ne mogu opisati koliko će nam nedostajati”. Roberts je izjavila da će roditelji donirati kćerkine organe, za transplantaciju.

Nate Hatch(14) i Andrew Fryberg(15), ranjeni učenici, su na intenzivnoj njezi u bonici Harborview Medical Center. Obojica su rođaci napadača. Shaylee Chuckulnaskit(14), peta žrtva pucnjave, je u kritičnom stanju.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *