Azra Kahriman

Roditelji u Indiji bojkotuju školu zbog silovanja djevojčice

Roditelji u Indiji bojkotuju školu zbog silovanja djevojčice
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Roditelji djece u indijskoj školi su bojkotovali školu zbog silovanja djevojčice stare 6 godina.

 

Dvojica uposlenika škole u Bangalore gradu, u Indiji su silovali šestogodišnju djevojčicu. Čuvar škole i nastavnik tjelesnog odgoja su 2. jula ove godine izvršili ovaj gnusan čin. Roditelji su to saznali nakon što su djevojčicu koja im se požalila na bol u stomaku, odveli u bolnicu.

 

_76342953_76342948

 

Policajci su uzeli bilješke o ovom slučaju, ali do sada nisu nikoga uhapsili. Nakon što se vijest proširila Indijom, roditelji su se u četvrtak okupili ispred škole, navodeći da će prestati da šalju djecu u školu ukoliko ne osiguraju veću sigurnost njihovoj djeci koja pohađaju ovu školu.

“Rekli smo upravi škole da ne smatramo da je sigurno da šaljemo djecu u školu, ukoliko oni ne uzmu u obzir naše zahtjeve vezane za sigurnost naše djece.”, rekla je za BBC Hindi majka jednog djeteta, Anita Makharia.

Direktor škole Rustom Kerawala je roditeljima ponudio iskreno izvinjenje, i obećao im da će u potpunosti sarađivati sa policijom koja sprovodi istragu.

 

Demonstrators from AIDWA hold placards and shout slogans during protest against recent killings of two teenage girls, in New Delhi

 

Nakon grupnog silovanja  i ubistva studentice medicine u Indiji 2012. godine, silovanje je postalo jedna od najfrekventnijih tema u indijskim medijima. Kako navodi time.com, tokom 2013. godine u Indiji se dešavalo jedno silovanje svako 21 minutu.

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *