Azra Kahriman

Rabin stoji na vrhu autobusa i protestuje protiv izraelske agresije nad Palestincima

Rabin stoji na vrhu autobusa i protestuje protiv izraelske agresije nad Palestincima
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U zapadnom Londonu rabin je stajao na vrhu dvospratnog autobusa ispred izraelske ambasade u znak protesta protiv izraelske agresije nad palestinskim narodom.

 

Demonstranti u zapadnom Londonu su protestvovali  ispred izraelske ambasade radi enormnog rasta izraelskog nasilja nad palestinskim narodom. Zbog izraelskog napada na Gazu 11. jula, demonstranti su blokirali londonsku ulicu  Kensington. Rabin je držao plakat na kojem je pisalo: “Judaizam odbija cionističku državu i osuđuje kriminalnu opsadu i okupaciju.”

 

1405118823-orthodox-jews-protest-against-israeli-airstrikes-on-gaza-in-london_5234449

 

Slični protesti su bili i prošle sedmice u Londonu. Demonstranti su tada priredili die-in proteste (protesti na kojima učesnici simuliraju smrt).  Ovim protestima se poziva narod Londona da se usprotivi agresiji i teroru Izraela nad Palestinom. Na protestima su dodali da Izrael treba da prizna zločine i da ni u kom slučaju ne smije proći nekažnjeno.

 

safe_image.php

Na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua ovi protesti koji se dešavaju širom svijeta nemaju nikakvog utjecaja. On je izjavio da će nastaviti i dalje na ovaj način i da će završiti kada Izrael ostvari svoje ciljeve. Dodaje da je najvažniji cilj povratiti mir i tišinu. Zvuči paradoksalno obzirom na konstantne napade Izraelćana na Palestince.

 

1405120513-london-thousands-protest-against-israeli-airstrikes-on-palestine_5233960

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *