Hamida

Rabin dizajnirao aplikaciju koja ima cilj da se suprotstavi bojkotu izraelskih proizvoda

Rabin dizajnirao aplikaciju koja ima cilj da se suprotstavi bojkotu izraelskih proizvoda
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Nakon što je saznao za postojanje aplikacija pomoću kojih se bojkot izraelskih proizvoda olakšava, rabin  Daniel Cohen, iz New Jerseya, dizajnirao je vlastitu aplikaciju, pod nazivom Am Yisrael Buy, koja je dostupna na Apple, Android i Windows Phone. Međutim, ova aplikacija, je dizajnirana da bi olakšala kupcima prepoznavanje izraelskih proizvoda, i njihovu kupovinu.

Daniel Cohen je istakao da nije mogao pronaći proizraelsku aplikaciju, i da ga je pokret Boycott, Divestment and Sanctions (BDS), koji je, kako navodi “usmjeren za izolaciju i uništavanje jevrejske države”, podstakao da dizajnira Am Yisrael Buy aplikaciju.

Aplikacija Am Yisrael Buy, usmjerena je prema svim kupcima koji žele kupovinom izraelskih proizvoda pomoći ekonomiji Izraela, i time se suprotstaviti globalnom bojkotu ove zemlje zbog nedavne agresije nad Palestincima.

“Kada sam saznao da postoje BDS aplikacije koje olakšavaju bojkot izraelskih proizvoda i robe. . . a zatim saznao da ne postoje srazmjerno proizraelske aplikacije, samo sam morao djelovati “, “Nisam vidio drugi način da podržite Izrael, od korišćenja nečega što možete nositi sa sobom u džepu”, rekao je rabin.

Kako prenosi Times of Israel, ova aplikacija već ima preko 2.500 korisnika, i uključuje popis izraelskih proizvoda za kupovinu, kao i linkove izraelskih medija i organizacija. Aplikacije koje su dizajnirane od propalestinskih organizacija, usmjerene za bojkot izraelskih proizvoda, poput  “Long live Palestine, boycott Israel”, ima preko 400.000 korisnika, dok, proizraelske aplikacije, kao “Support Israel and Boycott Terrorist Organizations”, ima samo 12.000 korisnika.

“Za mene je to o misiji, ljubav prema Izraelu, i opredjeljenje koje me je dovelo u rabinat i napravio me strastvenim cionistom”, “Ja sam samo vrlo sretan da mogu biti u poziciji gdje mogu napraviti razliku “, rekao je Daniel Cohen.

 

bosnia.alrasub.com

(Image credit: The David Project/JTA)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *