Hamida

Prvi bh. srednjoškolci na sesiji Evropskog parlamenta mladih

Prvi bh. srednjoškolci na sesiji Evropskog parlamenta mladih
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Srednjoškolci Bosne i Hercegovine su više puta dokazali da posjeduju izvaredne sposobnosti svojim uspjesima van teritorija naše domovine

Na nedavno održanoj nacionalnoj sesiji Evropskog parlamenta mladih Hrvatske u Zagrebu, u periodu od 16. do 18. maja, prisustvovalo je 60 učesnika iz zemalja regije među kojima je bila prisutna i naša prva bosanskohercegovačka delegacija koju su činili srednjoškolci Adi Korić, Damir Polić i Emina Mušija predvođeni bh. predsjednikom organizacije Harisom Kušmićem.

Naši srednjoškolci su ostali zapamćeni po aktivnom učestvovanju u simulaciji Evropskog parlamenta radom u komitetima gdje su pokazali privrženost timskom radu pri pravljenju rezolucije zadate teme i vještine javnog nastupa pri izlaganju rezolucije na skupštini pred svim učesnicima.

Prva sesija Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini je planirana za septembar 2014. godine u Sarajevu gdje se nadamo istom rezultatu i anganžmanu naših srednjoškolaca.

Evropski parlament mladih je nestranačka i neprofitna organizacija koja postoji u 41 zemlji Evrope među kojima je i Bosna i Hercegovina pokrenula incijativu za članstvo.

Glavni cilj organizacije je postati platforma za podizanje svijesti o evropskim pitanjima i omogućiti mladima uzrasta 16 do 19 godina da steknu vještine javnog nastupa i timskog rada sa vršnjacima.

Izvor: http://novovrijeme.ba/

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *