Hamida

Propalestinski aktivist George Galloway pretučen od čovjeka koji je uzvikivao o Holokaustu

Propalestinski aktivist George Galloway pretučen od čovjeka koji je uzvikivao o Holokaustu
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Član britanskog parlamenta, George Galloway, pretučen je u petak od strane čovjeka koji je uzvikivao o Holokaustu. Galloway je poznati propalestinski aktivista, i vjeruje se da je napad bio povezan zbog njegovih komentara u vezi Izraela.

George Galloway je javna ličnost koja kritikuje Izrael zbog postupaka protiv Palestinaca, kojima  svojim riječima i djelima daje podršku. Napad se desio u Londonu, dok je pozirao sa ljudima da bi se fotografisali. Mladić mu je prišao, skočio na njega i počeo ga udarati.

Ovaj propalestinski aktivista zadobio je od napada masnice, a sumnja se da mu je slomljena vilica i rebro. Policija je privela napadača na licu mjesta. Njegov glasnogovornik je rekao da je ovaj incident povezan sa njegovim komentarima o Izraelu, jer je napadač uzvikivao o Holokaustu.

Komentari na Twitteru o ovom incidentu su različiti, dok su neki šokirani i osuđuju napadača, drugi mu daju podršku.

Podsjećamo, George Galloway je ranije ovog mjeseca ispitan od policije zbog njegovog antiizraelskog govora koji je održan 12. augusta u Leedsu, u kojem je naveo : “”Mi ne želimo nikakvu izraelsku robu; ne želimo nikakve izraelske usluge; ne želimo nikakve izraelskih akademike da dolaze na univerzitet ili koledž, mi ni ne želimo nikakve izraelske turiste da dođu u Bradford, čak i ako je bilo ko od njih to mislio učiniti “.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *