Hamida

Profesor sa jednog sveučilišta u Arizoni nudi dodatni kredit studentkinjama koje se ne depiliraju

Profesor sa jednog sveučilišta u Arizoni nudi dodatni kredit studentkinjama koje se ne depiliraju
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Breanne Fahs, profesor na jednom sveučilištu u Arizoni, nudi svojim studentkinjama dodatni kredit ako pristanu da se ne depiliraju ispod pazuha tijekom 10 sedmica, a prim tom bilježeći svoje iskustvo. Za razliku od njih, Fahs studentima također nudi dodatni kredit, ali oni moraju depilirati čitavo svoje tijelo.

Naime, Breanne Fahs je profesor za ženske i rodne studije, a sa ovom ponudom je započeo još prije četiri godine kao namjeru da podstakne studente da dovedu u pitanje rodne norme.

Kako Fahs navodi, ne postoji bolji način da se nauče društvene norme, nego da ih se prekrši, a zatim da se vidi kao će ljudi na to reagovati.

Često, studentkinje se  suočavaju sa ismijavanjem zbog toga što nisu depilirane ispod pazuha, a muškarci stiču uvid u taj pritisak na žene da budu bez dlaka, navodi profesor.

Fahs navodi da muškaraci koji su pristali da depiliraju svoje tijelo, zauzeli su “macho” stav prema eksperimentu, zaključivši da zato što su muškarci, oni su mogli raditi šta su htjeli. Jedan od studenata je izabrao da se brije sa lovačkim nožem.

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *