Hamida

Prilika za atraktivan posao u BiH: Plate od 2.000 do 6.000 KM

Prilika za atraktivan posao u BiH: Plate od 2.000 do 6.000 KM
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U toku je natječaj za stipendiranje i stručno osposobljavanje kandidata za kontrolore zračnog prometa koji je raspisala BHANSA za Mostar, Sarajevo, Tuzlu i Banja Luku.

U tijeku je natječaj za stipendiranje i stručno osposobljavanje kandidata za kontrolore zračnog prometa koji je raspisala BHANSA za Mostar, Sarajevo, Tuzlu i Banja Luku.

Naime, radi se o popunjavanju nekoliko desetina radnih mjesta kontrole zračnog prometa, a zanimljivo je da se na ovaj natječaj možete prijaviti i sa završenom srednjom školom.

Kandidatkinje i kandidate očekuju testovi i zdravstveni pregledi, međutim plaće kontrolora zračnog prometa bit će među najvećim plaćama u BiH.

S izabranim kandidatima Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine će sklopiti ugovor o stipendiranju, kojim će se regulirati međusobna prava i obaveze.

Kandidati koji uspješno završe stručno osposobljavanje zaključit će s Agencijom ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Od kandidata se očekuje da posjeduju sposobnosti karakteristične za obavljanje poslova kontrolora zračnog prometa što uključuje: sposobnost brzog i točnog donošenja odluka, pamćenja, percepcije i pozornosti, visoku razinu koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijene komunikacijske vještine, samodisciplinu, visoku toleranciju na stres, sklonost timskom radu i slično.

Kako saznajemo plaće kontrolora leta kreću se od 2.400 KM pa do 6.000KM, ovisno od oblasti pokrivanja. Dio postupka biranja kandidata obavit će Euro Control iz Bruxellesa, i to na transparentan i standardizirani on-line način.

Rok za prijave je 06.07.2014. godine.

Uvjete natječaja možete doznati na službenim stranicama BHNSA

(Mladi.info)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *