Hamida

Prikljuci se projektu „Ucenje je cool“

Prikljuci se projektu „Ucenje je cool“
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

“Moje dijete je totalno nezainteresovano za ucenje i skolu, pokusavam sa kojekakvim zabranama ,ali ne ide. Pokusavam da mu pustim ,ne bi li mu savjest malo proradila ali opet nista.Dijete je veoma pametno i klikeras ali mu je skola blago receno smor, to je njemu dosadno. “

Cesto cujemo izjave roditelja poput ove gore.

Kako potaknuti i unaprijediti ucenje kod generacije djece koja su nezainteresovana i koju je jako tesko pokrenuti?! Ako ste vi jedan od roditelja koji ima slican problem pozivamo vas da svoje dijete ukljucite u projekat “Ucenje je cool”, a koji ce biti realiziraliziran u mjesecu decembru 2014.

Projekat ucenje je cool usmjeren je prema ciljnoj populaciji djece koja nemaju dovoljno motivaciji za ucenje ili eventualno ne primjenjuju adekvatne metode ucenja. Obzirom da ce rad biti usmjeren prema grupi djece ,odabrali smo da to bude uzrast sestog razreda.
Nastojacemo kroz jednomjesecni program vrsiti psiholosku motivaciju djece,objasniti im kako se uci, i pruziti im casove instruktivne nastave iz predmeta:
– Matematika,
– Engleski jezik,
– Njemacki jezik.

Program ce se odvijati kroz radionice i instruktivnu nastavu dva puta sedmicno po dva sata. Vrsit ce se monitoring i evaluacija napretka ucenika.
Sa ucenicima ce raditi psihologinja Jasna Subasic,prof. njemackog jezika Saliha Kurtovic,prof.engleskog jezika, Aida Mujanovic i prof. matematike. Volonterke Studentskog kluba Tesnima ce takodjer biti ukljucene u projekat i pomogace pri monitoringu ucenika,ali i kao asistentice nastave.

Molimo sve roditelje koji zele prijaviti svoju djecu da nas kontaktiraju putem fb,ili na broj: 061 247 129, najkasnije do 2. Decembra. Prvi susret je u srijedu 3.decembra u 14.00.kada ce roditelji popuniti aplikaciju za ucenike.Neophodno je da u aplikaciji ucenka navedu zakljucne ocjene iz svih predmeta na tromjesecju. Roditelji ce se moci bolje upoznati sa projektom i dobiti prirucnik,“Kako pomagati djeci u ucenju“.

U ovom prirucniku se mogu naci niz korisnih savjeta cija primjena može omoguciti Vašem djetetu ili djetetu s kojim radite bolji uspjeh u školi.
Svako dijete može kreativnijim,ucinkovitijim i osmišljenijim nacinima postici više! Zato se nadamo da ce ovaj projekat pomoci u razumijevanju i pružanje podrške Vašem djetetu,a djetetu omoguciti lakse i efikasnije ucenje.


Ucenje je cool

bosnia.alrasub.com/Tesnim

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *