Anessa Džinić

Posebna emisija o otkriću bosanskih piramda na Discovery Science kanalu (video)

Posebna emisija o otkriću bosanskih piramda na Discovery Science kanalu (video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Otkriće bosanskih piramida, kao i promotivni spotovi ‘I ovo je Bosna i Hercegovina’ nisu ostali nezapaženi, naime nedavno je na Discovery Science kanalu emitovana posebna emisija posvećena otkriću bosanskih piramida. Njihovo postojanje postaje intrigantno zbog činjenice sve učestalijeg i većeg pridavanja značaja tom otkriću.

2005. godine, Semir Osmanagić je posjetio visočki Zavičajni muzej. Dok je prof. Senad Hodović, Osmanagiću objašnjavao sve o srednjovjekovnoj Bosni i kamenim ostacima srednjovjekovnog grada Visoki na Visočici, te kako se sa Visočice vide tri kraljevska stolna mjesta, pomenuo je kako Visočica ima piramidalni oblik, što je rijedak fenomen.

Tu nastaje zainteresovanost Semira Osmanagića. Osmanagić je obišao brojne lokalitete gdje se nalaze slične piramide kao na Visočici, kao i dva druga obližnja brda. Tada dobija ovlaštenja da vrši sondažna bušenja. Prema samom Osmanagiću sondažna bušenja ukazuju na mnogobrojne anomalije koje upućuju da se ispod brda Visočica, tj. njenog gornjeg dijela, nalazi piramida. Detaljna istraživanja su počela u aprilu mjesecu 2006. godine.

U nastavku pogledajte emisiju u kojoj se govori o Semiru Osmanagiću, kao i o njegovom otkriću piramida u gradu Visoko.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bCV4KVs-rTQ]

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *