Azra Kahriman

Poruka turskog ministra neženjama: “Vi ste bez glave!”

Poruka turskog ministra neženjama: “Vi ste bez glave!”
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Turski ministar porodice i socijalne politike je na Twitter profilu objavio kontroverzni poster ispod kojeg je bila poruka: “Vi ste bez glave. Hodate sa glavama u plastičnim vrećama. Trošite našu struju, gorivo i dobra, prouzrokujete veći otpad. Remetite red. Oženite/Udajte se!”

Porodična priroda ministrovog posla je dostigla ekstremne razmjere u slučaju Turske. Promotivna kampanja “borbe protiv samoće” je  izazvala oštre reakcije korisnika društvenih mreža. Poster prikazuje troje odraslih, dva muškarca i jednu ženu dok hodaju besciljno noseći svoje glave u plastičnim vrećama. Poster je korisnike Twitter-a evocirao na pripadnike IDIŠ-a i njihova djela.

Iznenadno ogorčenje javnosti je prisililo ministarstvo da izbriše poster sa svog oficijelnog profila na Twitter-u. Ministar povodom ovoga u medijima nije dao nikakvu izjavu, baš kao da poster nije ni postojao. Ispod postera je poruka: “Oni koji konzumiraju, bivaju konzumirani.” Stoji i podatak da ljudi koji žive sami troše 38% dobara više, 42% pakovanja, 55% struje i 61% više goriva nego drugi.

 

bosnia.alrasub.com

 

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *