Hamida

Popularni dr. Oz zapravo je prevarant?!

Popularni dr. Oz zapravo je prevarant?!
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U američkoj javnosti čule su se ozbiljne optužbe na račun popularnog dr. Oza, a najviše mu je zamjereno obmanjivanje javnosti

Dr. Mehmet Oz, najpoznatiji liječnik na svijetu i omiljeno televizijsko lice kojemu vjeruju milijuni, saslušan je jučer pred američkim Kongresom. Upozoren je da bude oprezniji u dijeljenju savjeta za mršavljenje, a posebno u promoviranju određenih lijekova.

Saslušanje dr. Oza zatražila je demokratkinja Claire McCaskill koja smatra da se u njegovim emisijama nerijetko obmanjuje javnost i to ponajviše putem reklama određenih farmaceutskih kompanija.

‘Vaš kredibilitet narušili su prevaranti, ali Vi sami ste to učinili svaki put kada ste napomenuli da svatko može izbaciti mast iz organizma samo ako uzme neku od široke ponude malih pilula’, rekla je McCaskill dr. Ozu tijekom saslušanja.

Senatorica McCaskill navela je dr. Ozu nekoliko konkretnih primjera u kojima su on i njegovi oglašivači varali gledatelje. Posebno se osvrnula na emisiju emitiranu prije dvije godine kada je popularni liječnik izjavio da je ekstrakt zelene kave magičan lijek za mršavljenje. ‘Razumijem da u svojoj emisiji radite i puno toga dobroga, ali zaista ne razumijem zašto govorite takve stvari kada i sami znate da nisu istinite’, istaknula je McCaskill.

 

 tportal.hr

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *