Azra Kahriman

Policija u Abu Dhabiju dijelila vozačima slatkiše za Bajram

Policija u Abu Dhabiju dijelila vozačima slatkiše za Bajram
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Prvog dana Bajrama, Sirijca Basila Dirawia je zaustavila policija. Ovaj dvadesetdvogodišnji mladić je bio uvjeren da nije uradio niti jedan prekršaj. Kada je krenuo da preda svoju vozačku dozvolu policajcu na uvid, policajac mu je pružio ruku i rukovao se sa njim. Nakon toga mu je dao punu kutiju slatkiša.

To je bio poklon za Bajram. Oni su dijelili slatkiše vozačima i pješacima. To je stvarno lijepo od njih.” izjavio je Dirawi.

Egipatski motorist Khalid Abbas, kako navodi 7 days in Dubai, izjavio je da ga je policija zaustavila i da su mu dali kutiju slatkiša. Radnika iz Bangladeša, Rashida Anwara je policija zaustavila u vrijeme kada se vraćao sa klanjanja Bajram namaza. Dodao je da su mu policajci dali čak i da ponese slatkiše svojim prijateljima.

 

Eid

Glasnogovornik policije je izjavio kako se policija Abu Dhabija odlučila na ovaj čin kako bi sa učesnicima u saobraćaju podijelila radost atmosfere ramazanskog Bajrama.  Glasnogovornik je dodao i to da žele ojačati vezu sa ljudima i time odagnati loš glas policajaca kao osoba koje su tu samo radi izricanja novčanih kazni i hvatanja kriminalaca. Policija Abu Dhabija je i tokom Ramazana dijelila iftare na glavnim raskrsnicama, što je već preraslo u praksu svake godine za vrijeme ramazana.

 

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *