Hamida

Phil Robertson uputio se prema Iraqu da preobrati IDIŠ u kršćanstvo

Phil Robertson uputio se prema Iraqu da preobrati IDIŠ u kršćanstvo
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Phil Robertson, osnivač kompanije Duck Dynasty, koji je nedavno u javnosti, gostujući u emisiji Seanna Hannitya, izjavio da članove ekstremističke grupe IDIŠ-a treba ili preobratiti u kršćanstvo ili ubiti, uputio se prema Iraqu u svojoj “misionarskoj misiji”. Robertson je medijima rekao da će njegovo misionarstvo pokušati mirovnim putem da im Bibliju predoči, a zatim će pokušati preobratiti članove IDIŠ-a, međutim, ukoliko “biblijska studija” ne uspije, spreman je lično da se upusti u vatreni okršaj sa njima.

Prema njegovim shvatanjima, svijet je umoran od nasilja i intolerancije IDIŠ-a koji ubijaju ljude samo zato što nemaju njihova religijska uvjerenja, i da će odustati od takvog način života čim on dođe u njihovu sredinu. “Vrijeme je da ovi teroristi saznaju za jedino pravo Božje svjetlo, i ja sam čovjek koji će im to pokazati”, rekao je Phil Robertson.

Robertson je izjavio da njegovo poznavanje stvari povezanih sa učenjem Biblije ga čine idealnim glasnikom Božje ljubavi, a ako to ne uspije, njegove vještine s puškom će mu pomoći pokazati im Božji gnjev. U emisiji Seanna Hannitya, zapitao se zašto teroristi i dalje mrze SAD, iko su već odavno napustili Bliski istok.

Robertson će sletjeti u bagdadsku “Zelenu zonu” kasno u petak uvečer. Nakon toga će biti odveden u iračku provinciji Kirkuk, odakle će započeti svoje misionarske aktivnosti.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *