Hamida

Pedofilija postaje mainstream? Pharrel Williams objavio pjesmu sa pedofilijskim oznakama

Pedofilija postaje mainstream? Pharrel Williams objavio pjesmu sa pedofilijskim oznakama
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Kako prenosi Mic, nakon što je Pharrel Williams snimio pjesmu “It Girl”, niko nije primijetio ništa neobično u njoj, sve dok u utorak New Yorker nije skrenuo pažnju javnosti da spot ove pjesme, koji je zapravo animacija, sadrži otvorenu seksualizaciju mladih djevojaka, i da je forma japanske anime usmjerene samo prema jednoj publici: pedofilima.

Ono što Mic još navodi jeste da je video u stilu “Lolicon”, oblika japanske anime, derivirana iz engleske fraze “Lolita kompleksa”, samoimenovane nakon najpoznatijeg rada o pedofiliji u zapadnom kanonu. To je, u nekom smislu, ilegalni oblik umjetnosti, koji svoj početak seže u 1970. kao pornografska parodija na japansku popularnu mangu.

Williams u ovoj pjesmi kaže “Kad me ugrizeš za usnu / I držiš me za ruku, i kukaš opet, držat ću to du*e”, dok špijunira djevojčicu iz spota iz žbunja.

Japanski lolicon, po čijem stilu je video napravljen, predstavlja fascinaciju crtanih filmova sa vrlo mladim djevojkama koje se bave različitim oblicima erotskog ponašanja. Ono što lolicon čini legalnim u Japanu, jeste što se ono ograničava samo na ilustraciju, dok se ne sastoji u stvarnim fotografijama djevojčica, sklonost koja se naziva “2D kompleks”.

Kako navodi New Yorker, lolicon je tamna strana japanske pop kulture, natapajući sve od najprodavanijih stripova i animacija ikada, sve do popularnih djevojačkih grupa ove nacije. Ipak, o tome se gotovo nikad ne govori u pristojnom društvu. Sama riječ se sastoji od četiri japanska slova, virtualno sinonimna sa pedofilija.

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *