Hamida

Palestinski seljaci spasili jevrejsku porodicu nakon što su napadnuti

Palestinski seljaci spasili jevrejsku porodicu nakon što su napadnuti
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jevrejska porodica koja se vraćala kući idući kroz Zapadnu obalu, napadnuta je od grupe Palestinaca koji su bacali kamenje na njihovo vozilo. Međutim, iznenadili su se kada su im u pomoć pritekli palestinski seljaci.

Yedaya Sharchaton i njegova žena Hadassah vozeći se do svoje kuće koja se nalazi u naselju južno od Hebrona, našli su se u blizini palestinskog sela Beit Omer. Iznenada grupa Palestinaca počela je bacati  kamenje na njihovo vozilo, u kojem se  još nalazilo i njihovo maloljetno dijete na zadnjem sjedištu.

Ovo se desilo oko ponoći, a jedno kamenje je probilo prednje staklo vozila i udarilo Yedayu u lice, čime je izgubio kontrolu nad vozilom.  Vozilo je zbog napada skrenulo sa ulice, udarilo u rampu i prevrnulo se.

Hadassah je rekla za  YNet News da je vrištala kao luda žena dok se auto nije stabilizovalo u svom prevrtanju. Nedugo zatim je ugledala nekoliko Palestinaca kako prilaze prevrnutom vozilu, zabrinuti za njihovu sigurnost, rekavši joj da se ne brine i da su oni tu da pomognu. Izvukli su njihovo dijete, Nitzana, iz sjedišta za bebe, i dok je jedan Palestinac držao dijete, ostali su pokušavali da Hadassahu izvuku iz vozila.

Ona je rekla da poznaje razliku između terorista i ljudskih bića, i da su ovi Palestinci bili upravo ljudska bića.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

One Response to Palestinski seljaci spasili jevrejsku porodicu nakon što su napadnuti

  1. BSKA Musliman 30. Avgusta 2014. at 13:47

    jedino ste vi zidovski psi terroristi jer ste ubijali nevinu djecu koja nijesu imala ni 15 godina, a ovamo ralikujete ljude od “teroriste”..
    Pa zar su ovi ljudi sto su vam spasili zivote ljudi,
    a djeca koju ste pobili “teroristi”…

    Komentariši

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *