Mediha

Objavljen poziv “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”

Objavljen poziv  “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, u suradnji sa vladinim sektorom, nevladinim organizacijama, školama,  fakultetima i drugim subjektima, organizuje akciju “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”. Datum realizacije akcije je 25.10.2014. godine, sa početkom u 9 sati, na području cijele Bosne i Hercegovine.

Akcija se u Bosni i Hercegovini organizuje drugu godinu zaredom, a dio je projekta na globalnom nivou „Let's Do It World“. U prošlogodišnjoj akciji, 24. oktobra, zasađeno je 230.000 sadnica raznih vrsta drveća, na području 73 opštine, uz učešće više od 9.000 volontera.

Fokus ovogodišnje akcije je usmjeren na sanaciju katastrofalnih klizišta, koja su prije nekoliko mjeseci zadesila BiH.

“Ideja za akciju „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ je proizašla iz saznanja da se u Bosni i Hercegovini ne vodi dovoljno računa o šumama koje su jedno od najvećih prirodnih bogatstava naše zemlje. Šume su svakodnevno izložene nelegalnim sječama, u šume se već godinama nepropisno odlažu velike količine otpada, šume nisu dovoljno dobro sistemski zaštićene od napada patogena i štetnih insekata, velike površine šuma su minirane (više od 100.000 ha). Također, nedovoljno se ulaže u protivpožarnu zaštitu i svake godine imamo požare koji šumskom fondu nanesu višemilionske štete.”  stoji na web stranici  ovog projekta.

Na istoj stranici, svi koji žele učestvovati u ovoj akciji, mogu popuniti online prijavu za volontere.

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *