Hamida

Novi islamofobični film Clarion Fund-a : “Honor Diaries ” (Video)

Novi islamofobični film Clarion Fund-a : “Honor Diaries ” (Video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Nakon produkcije tri klasična islamofobična filma  ”Obsession ”, ”Third Jihad ” i  ”Iranium ”, Clarion Fund donosi još jedan film pod nazivom  ”Honor Diaries ”. Film se fokusira na, navodni, tlačiteljski odnos islama prema ženama i njihovo negiranje osnovnih ljudskih prava.   Naziva  se “film žena ” i  promoviran je na Međunarodni dan žena, 8. mart.

Prema navodima njihove službene stranice, njihov cilj jeste  pružiti isključivo ženama  platformu koja bi omogućila da se čuju njihovi glasovi, te  nastojati razotkriti paralizirajuće političke zakone i zapreke koje mnoge sprečavaju identifikaciju, razumijevanje i rješavanje  problema koji  se tiču međunarodnih ljudskih prava.

Ističu da su žene, koje su prije bile tihe što se tiče njihovih prava, nakon “Arapskog proljeća“  postale samopouzdanije u sebe,  i odlučne u borbi za ravnopravnost, a  protiv ugnjetavanja. Film, kako navode, treba da inspiriše gledatelje da nauče više o pitanjima kojima se suočavaju žene u muslimanskim društvima i da djeluju u cilju promjena.

Pored toga, ”Honor Diaries ” se fokusira na ubistva iz časti, ugovorenim brakovima, sakaćenje ženskih genitalija i navodnu mržnju islama prema ženama.

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *