Azra Kahriman

Nakon šest godina samoće žena oženila samu sebe

Nakon šest godina samoće žena oženila samu sebe
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Osoba koja je apsolutno cijeli život uz nas smo, zapravo, mi sami, iako to zvuči pomalo suludo, tačno je.

Ceremonija vjenčanja na kojoj je 50 gostiju prisutno naizgled djeluje sasvim normalno. No, da nije sve tako kako se čini govori i to da na tom vjenčanju nedostaje, a ujedno i ne nedostaje mladoženja. Naime, Grace Gedler je, nakon što je zaprosila samu sebe na klupi u parku, u Parlamentu, na sjeveru Londona u mjesecu novembru, oženila samu sebe. To je uradila inspirisana pjesmom “Isobel”, pjevačice Bjork, čiji stih kaže: “Moje ime je Isobel, udata za sebe.”.

Na vjenčanju su prisustvovali njeni prijatelji i sestra, a vjenčanje je završilo poljupcem u ogledalo.

bid

 

Nakon šest godina samoće odlučila je da poradi na vezi sa samom sobom. Grace kaže da su ljudi njen postupak prokomentarisali kao narcisoidan, i samodopadljiv, no ona dodaje da je uskladila svoje motive sa željama, i da je radila na sopstvenom razvoju uz pomoć meditacije i plesa.

Kada je rekla svojim roditeljima i prijateljima šta planira da uradi, njena nana je izjavila: “Oh, uvijek smišljaš nešto novo, Grace.” Njeni roditelji su izjavili da sve dok to nju čini sretnom da nemaju ništa protiv toga. Većina njenih prijatelja smatra da je to odlična ideja.

Grace ipak priznaje da je prije svadbe razmišljala o tome da li čini ispravan korak i zbog čega to čini. No ipak, njena prijateljica Tiu ju je podržala i pomogla joj da organizuje ovaj događaj. Vjenčanje je održano na seoskom imanju. Iako njeni roditelji nisu mogli da prisustvuju svadbi, prisustvovala je njena sestra. Od oko 20-ak očekivanih ljudi, na svadbi je bilo ukupno 50 ljudi, što Grace nije mogla predvidjeti. Neki njeni prijatelji su prokomentarisali da je ovo jedna od najboljih svadbi na koje su išli.

Neki njeni poznanici su rekli da bi mogla da posluži kao primejer mnogim ženama, na što je ona dodala: “Zašto ne i muškarcima!?”

 

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *