Azra Kahriman

Nakon prijetnji zbog kćerkine zadaće o islamu ocu zabranjen pristup školi

Nakon prijetnji zbog kćerkine zadaće o islamu ocu zabranjen pristup školi
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 Roditelju jedne učenice iz La P Plata srednje škole je zabranjen pristup u pomenutu školu. Nakon što je u četvrtak razgovarao telefonskim putem sa direktoricom srednje škole, Shannon Morris. Naime, razlog njegove srdžbe je bila školska zadaća njegove kćerke.

Školska zadaća njegove kćerke iz predmeta Svjetska historija je da izuči islam kao religiju i njegov utjecaj na ljudsku historiju. Kevin Wood je ušao u sobu svoje kćerke koja je pisala zadaću i primijetio je da krije neke papire na kojima je nešto pisala. On je uzeo te papire i vidio da njegova kćerka piše zadaću o islamu, što ga je razbjesnilo.

Kevin je u početku izjavio da će njegova kćerka dobiti novi zadatak, no ipak škola je povukla tu ponudu, a učiteljica je istakla ukoliko njegova kćerka ne uradi tu zadaću da će dobiti negaticnu ocjenu.

U školi su istakli da ovakav plan i program imaju već godinama i da se niko nije bunio od roditelja, sve do sada. Prilikom izučavanja ovog predmeta, učenici se susreću sa različitim religijama i ekonomskim situacijama regija koje izučavaju. Katie O’Malley Simpson, profesorica koja predaje ovaj predmet je istakla da nikada plan i program ovog predmeta nije bio kontroverzan.

Nakon Wood-ovih žalbi na društvenim mrežama povodom kćerkine zadaće, predstavnici škole su izjavili za lokalne vijesti da Wood nije kažnjen zbog svog prigovora na školsku zadaću, već zbog prijetnji koje je uputio preko telefona o remećenju školskog reda i mira.

Kevin Wood je bivši marinac Sjedinjenih Američkih Država. Kevin i njegova žena Melissa Wood su insistirali na tome da njihova kžerka ne pohađa časove na kojima se izučava islam.

Njegova kćerka nije dobila novi zadatak, a njemu je zabranjen pristup školi.

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *