Azra Kahriman

Muslimanka proglašena za najboljeg učenika Francuske

Muslimanka proglašena za najboljeg učenika Francuske
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U francuskom gradu Marseju, Myriam Bouthali, kćerka marokanskog imigranta je proglašena za najboljeg učenika francuskih srednjih škola

Ova 18-ogodišnjakinja kao jedno od šestoro djece svojih roditelja ovaj uspjeh je propratila velikim trudom i veoma posvećenim profesorima, uz neizostavnu podršku svojih roditelja, Mohameda i Nadie.

Predmete poput engleskog jezika, španskog, fizike, matematike i nauke je besprijekorno uradila, dok je predmete poput sporta, historije, geografije i filozofije uradila za nijansu lošije. Rezultat koji je Myriam ostvarila je 21,03 od mogućih 20. To je postigla zahvaljujući dodatnim poenima koje je bilo moguće osvojiti u izbornim predmetima, koji su u njenom slučaju bili Grčki jezik i europske studije.

Myriam je izjavila da je ponosna na svoje ocjene i da je sretna jer su joj svi predmeti bili zanimljivi.

mmmmmmmm

“Ne bih rekla da sam radila više nego ostali, možda sam samo bila malo više posvećenija učenju jer sam veoma znatiželjna.”, kako prenosi The National, rekla je Myriam. Ponosna je na oba svoja porijekla, i francuski, ali i arapski. Dodaje da je pogotovo zbog arapskog porijekla ponosna, obzirom na stalnu medijsku pompu oko islama i muslimana.

U septembru, u želji da postane hirurg, upisat će studij medicine pridruživši se svom starijem bratu.

 

Al – Rasub

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *