Azra Kahriman

Majka uznemirena zbog školske zadaće svoje kćerke, koja navodno promoviše islam

Majka uznemirena zbog školske zadaće svoje kćerke, koja navodno promoviše islam
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Jennette Hall, majka iz Michigana je svoje negodovanje povodom školske zadaće, za koju ona smatra da promoviše islam, izrazila na društvenoj mreži Facebook. Hall se požalila na zadatak koji je dat u desetom razredu Jenison srednje škole u kojem su učenici trebali da napišu pamflet o islamu. Njena objava je na društvenoj mrežni razmijenjena čak 5,400 puta. Studentima je rečeno da će ti njihovi pamfleti biti korišteni kako bi objasnili islam učenicima trećeg razreda.

bria

 

“Zadatak me je uzrujao, jer predstavljaju Allaha kao istog boga kojeg imaju i krišćani i jevreji. Po mom mišljenju papir promoviše islam opisujući Allahova imena kao lijepa.“, izjavila je Jennette Hall.

Direktor škole, Brandon Graham je napisao na svom Facebook profilu da želi da ispravi neprecizne informacije o zadatku. On je istakao da iako njihovi srednjoškolci uče o religijama, njihov sadržaj nije predstavljen studentima niti se koristi u cilju obraćanja na bilo koji način.”U intervjuu koji je poslije dao za lokalne Fox News on je rekao da je taj zadatak obuhvatao pet velikih religija svijeta, poput budizma, hinduizma, islama, judaizma, i kršćanstva.

 

briannaHall je i dalje bila uporna istaknuvši da je šokirana zadatkom svoje kćerke. Navela je da je kao majka učila djecu da je jedini pravi Stvoritelj Abrahamov, Isakov i Jakobov bog. Zgrožena je zbog pomisli da na to što njena kćerka promoviše u svojoj zadaći drugog boga, Allaha, kao Stvoritelja.

Nakon sastanka koji je održan na inicijativu Jennette Hall, direktor škole ju je zamolio da ukloni objavu sa Facebooka, što je ona i učinila, istaknuvši da joj je cilj bio da stane čvrsto iza onih stavova u koje vjeruje.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *