Hamida

Kako izgleda prosječni Amerikanac?

Kako izgleda prosječni Amerikanac?
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U okviru Projekt Mjerenja Tijela, umjetnik Nickolay Lamm dizajnirao je grafičku sliku prosječnog američkog muškarca. Avatar, nazvan Todd, dizajniran je tako da posjeduje proporcije prosječnog Amerikanca. U starosti od 30 do 39  indeks tjelesne mase (BMI) je 29, a obim struk iznosi 39 centimetara.

U svom projektu, Nickolay upoređuje proporcije prosječnog Amerikanca sa proporcijama muškaraca iz drugih zemalja, poput Japana, Norveške i Francuske. Ono što je pokazao u svom istraživanju jeste da Japanci žive mnogo duže nego ljudi iz ostalih zemalja, a kao glavni razlog navodi zdrav način života i ishrana.

Upoređujući prosječnog Amerikanca sa prosječnim Francuzom, i zapažajući očiglednu fizičku razliku između ta dva tipa muškarca, Nickolay je naveo da Francuska ima kulturu koja cijeni hranu sa farme, i svoju djecu uče da vrednuju dobro uravnoteženu ishranu i pravilno vrijeme obroka.

Navodeći prednosti danskog načina života koja utječe i na same fizičke karakteristike, istakao je da Danci imaju odlično zdravstvo, među najboljim u svijetu, koje je naročito važno u specifičnim fazama razvoja koji utječu na visinu ljudi, a to jeste prenatalna faza i rano djetinjstvo.

Ova grafika pokazuje mjere prosječnog Amerikanca, Japanca, Norvežanina i Francuza, koji se svojim proporcijama uveliko razlikuju međusobno.

 

[IMAGE DESCRIPTION]

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *