Anessa Džinić

Kako imati vrt u stanu?

Kako imati vrt u stanu?
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Za sve ljude koji vole vrtlarstvo i prekrasne bujne, zdrave i njegovane biljke, ali su ograničeni prostorom imamo nekoliko ideja za uređenje vrta. Pri  tome morate obratiti pažnju kojem cvijeću je potrebna najveća količina svjetlosti, vlažnosti i kakvi im materijali vaza odgovaraju.

Cvijeće će uspijevati i u kuhinji, kupaonici, na hodniku, u radnoj i dnevnoj sobi. Samo je potrebno pažljivo izabrati i promišljeno smjestiti. Na svakom mjestu u kući uspijevat će neka vrsta cvijeća, ali svaki položaj neće odgovarati svakoj biljci. Stoga je prije kupnje važno znati na kojem će se mjestu željena biljka najbolje prilagoditi prilikama.

U kupaonicama mogu uspjeti kraljevske begonije, sobni i obični puzavac, fikusi, bršljani i otpornije paprati. U kuhinji mogu biti puzavice i začinsko bilje. Iako nije preporučjivo imati cvijeće u spavaćoj sobi, zbog procesa fotosinteze, cvijeće koje može ‘živjeti’ u spavaćoj sobi jeste gnjezdasta paparat, cvjetajuće biljke, razne penjačice, kao i sobna loza. U dnevnoj sobi se može ugostiti najviše biljaka.

Postoji mnogo kreativnih načina da napravite improvizacijski vrt u svom stanu ili na terasi vašeg stana. Donosimo vam 10 kreativnih ideja koje mogu poslužiti kao inspiracija.

vrt

Cvijeće u vrtnim vrećicama

vrt

Cvijeće na točkovima

vrt

Cvijeće u modularnim cilindrima

vrt

Viseće cvijeće

vrt

Cvijeće u oganizatoru cipela

vrt

Viseće cvijeće II

vrt

Vertikalni vrt

vrt

Cvijeće u prepolovljenim olucima

vrt

Vrt na terasi kao vrt u dvorištu

vrt

Vertikalni vrt II

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *