Hamida

Javne škole u Floridi otvorile vrata satanističkoj bojanci

Javne škole u Floridi otvorile vrata satanističkoj bojanci
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Satanistički hram u Floridi, iskoristio je pravo na vjersku slobodu za distribuciju svoje satanističke bojanke u javnim školama. Nakon što je Florida donijela odluku koja dopušta kršćanskim vjerskim organizacijama širenje njihovog edukativnog sadržaja u školama, to pravo je dala i drugim vjerskim zajednicama, a također i ateistima.

Satanistički hram je bojanku, u kojoj se raznim lekcijama demonstruju njihovi obredi i vjerovanja, podijelio djeci u javnim školama. Bojanka predstavlja dva dječija lika, Anabel i Damien, koji, kroz razne obrede, demonstruju satanizam. Ova bojanka ima oko 10 stranica i nosi naziv “Dječija satanistička velika knjiga aktivnosti”.

Američki tzv. sljedbenici antikrista smatraju da pripadnici svih religija moraju biti ravnopravni u svojim pravima, pa tako i oni koji nisu pripadnici religije. U izjavi za online novine The Raw Story, glasnogovornik Satanističkog hrama, Lucien Greaves,  je istakao da “ako će javni školski odbor omogućiti vjerske pamflete i puno Biblija da se distribuiraju učenicima- kao što je slučaj u Orange County, Florida – mislimo da je odgovorna stvar za učiniti to da se osigura da ovi učenici dobiju pristup različitim vjerskim mišljenjima, za razliku od stajanja skrštenih ruku dok jedan vjerski glas dominira diskursom i raznosi propagandu mladima”.

Glasnogovornik Satanističkog hrama, dodao je ” Čak iako poštujemo javnu politiku poštivanja sekularizma, mi smatramo da prilike, kao što je ova, da se uspostavi ravnopravan glas u kontrast sa vjerskim mišljenjima u javnosti, imaju tendenciju da favoriziraju marginalizirane, manje poznate, i alternativne religije”.

“Ja sam sasvim siguran da sva djeca u tim školama u Floridi su već svjesni kršćanske religije i Biblije, i ovo bi mogla biti prva izloženost te djece u stvarnu praksu satanizma”, naveo je Lucien Greaves.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *