Hamida

Jači spol? Simulirali im bol od trudova – muškarci su plakali

Jači spol? Simulirali im bol od trudova – muškarci su plakali
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Muškarce su priključili na aparate koji električnim udarima tjeraju mišiće na grčenje i simuliraju trudove, a mnogi od njih tu su razinu boli izdržali samo nekoliko minuta

 

Da su muškarci ti koji se porađaju, ljudska rasa bi odavno izumrla, zaključili su znanstvenici iz bolnice u kineskom gradu Jinan. Oni su testirali toleranciju muškaraca na bol, aparatima simulirajući istu razinu boli kakvu žene proživljavaju za vrijeme trudova, piše Daily Mail.

Većina dobrovoljaca u studiji bili su muškarci čije partnerice uskoro čeka porod, a njima su liječnici na trbuh priključili elektrode koje su električnim udarima izazivale kontrakcije mišića.

Pogledajte kako je to izgledalo u videu:

 

Eksperiment je napravljen s ciljem da se muškarcima pokaže koju bol žene prolaze kod porođaja te kako bi ih oni mogli bolje razumjeti, ali ih i više cijeniti.

Bilo je užasno, jedva sam izdržao nekoliko minuta. Umro bih da je to potrajalo satima – rekao je jedan od dobrovoljaca.

Velik broj njih je plakao, zapomagali su da im je bol nepodnošljiva, a svi su se složili kako je to bila najgora bol koji su iskusili u životu.

Definitivno možemo utvrditi da su žene spol koji može više trpjeti. Mnogi muškarci ne mogu podnijeti niti da budu prisutni kod porođaja i samo promatraju, a kamoli da mogu izdržati fizičku bol toga. Muškarci češće osjećaju mučninu pri pogledu na krv, a jačim spolom ih se naziva jer su teži i viši te mogu podići veću težinu, komentirale su liječnice iz bolnice.

Pogledajte reakcije muškaraca na video snimku porođaja:

(24sata.hr)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *