Azra Kahriman

Izraelćanka gurnula Palestinku u jezero (VIDEO)

Izraelćanka gurnula Palestinku u jezero (VIDEO)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Video je objavljen na izraelskoj facebook stranici "StatusHunter” 4. jula 2014. godine.

Daniel Libman je ovaj video prokomentarisao, rekavši: ”Ovo je video za sve one koji još uvijek trebaju dokaz koliko je naša država bolesna. Mjesto: Sakhane. Šta se dogodilo?! – Židovkinja je gurnula Arapkinju u vodu, bez razloga, čisto onako. Ovaj video je postavio May Nachman.”

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QyQA-4vWs_k&w=420&h=315]

 

Ovo nije jedini primjer maltretiranja palestinskog naroda od strane Izraelaca. Nedavno je šest Izraelaca zapalilo palestinskog dječaka. Izraelska političarka Ayelet Shaked, nekoliko dana prije spaljivanja dječaka, je na svom facebook profilu javno pozvala stanovnike Izraela na izvršavanje genocida nad palestinskim narodom, rekavši da je cijeli palestinski narod neprijatelj Izraela.

Izraelci zaustavljaju i auta, da bi provjerili da njihov vozač nije Arap. Krajnje gnusne su izraelske poruke palestinskom narodu poput one: “Možete biti silovani u grobu.”

Prijetnje i maltretiranja Palestinaca od strane izraelskog naroda su svakodnevne, i izgleda da im se ne nazire kraj ukoliko međunarodna zajednica ne poduzme čvrst stav oko palestinsko-izraelskog sukoba, i konačno ne počne produktivno djelovati na rješavanju tog problema.

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *