Mediha

Izazov kršćanskog sveštenika: 100.000$ ateisti koji dokaže da Bog ne postoji

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Kršćanski sveštenik, Joshua Feuerstein, postavio je video na svom fb profilu i youtube kanalu u kojem obećava 100.000$ onome ko dokaže nepostojanje Boga. U svom obraćanju navodi nekoliko argumenata protiv ateizma. Između ostalog kaže: “Kako to da je u svakom društvu na svijetu zabranjeno ubistvo? Čak i da to zakonski nije zabranjeno, znali biste da je to pogrešno. Zašto? Jer vam je to Bog upisao u srce.”  Na kraju svog govora, postavlja još jedan izazov onima koji ne vjeruju ili sumnjaju u Boga: “Razgovorajte iskreno sa Bogom, zamolite Ga, iskreno, iz dubine srca, da ako postoji, da vam se pokaže, da vam dopusti da Ga upoznate”.

Ubrzo je odgovor, na youtube, postavio Seth Andrews, pod nazivom “Feuerstein zabluda ( The Feuerstein Fallacy). Međutim, u svom odgovoru, Seth ne prihvata izazov, već dokazuje Joshui kako njegov izazov nema smisla.

“Josh, nauka je zvala i poručila:  “Radiš to pogrešno. Naučnici, i oni koji to nisu, sa bilo kakvim površnim poznavanjem tereta dokaza, znaju  da ne počinješ sa nečim čije nepostajanje ne možeš dokazati. Prema tvojoj logici, vile postoje. Babaroga postoji. Plišani mede koji putuju kroz vrijeme postoje-dokaži da ne postoje!”- rekao je Andrews u svom videu.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *