Azra Kahriman

ISIS-ova zastava u blizini Bijele kuće

ISIS-ova zastava u blizini Bijele kuće
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Tajna služba Sjedinjenih Američkih Država je povela istragu oko fotografije na kojoj nepoznata osoba ispred Bijele kuće drži zastavu ISIS-a, Islamske države Irak i Levant. Fotografija je snimljena u vrijeme noći na pješačkom prelazu kod Bijele kuće. Sliku ISIS-ove zastave u neposrednoj blizini Bijele kuće je objavio 9. augusta korisnik Twittera koji je poslije izbrisao svoj profil sa pomenute društvene mreže.

Kako prenosi dailymail.co.uk, ispod slike je bila poruka: “[W]e are here #America near our #target 🙂 sooooooooooooon.”

 

isis

 

Kasnije je, tog dana, objavljena još jedna slika od strane pripadnika ISIS-a. Naime, na toj slici piše: “We are in your state. We are in your cities. We are in your streets. You are our goals anywhere.” (Mi smo u vašoj državi, u vašim gradovima. Mi smo u vašim ulicama. Vi ste naši ciljevi bilo gdje.)

 

is2

 

Mnogi pripadnici ISIS-a koriste tagove #AmessagefromISIStoUS kada postavljaju slike ovakvog tipa. Istraživanje koje je sproveo vocativ.com je pokazalo da većina tih tagova, #AmessagefromISIStoUS dolaze sa područja Ujedinjenih Država. Taj podatak pokazuje da ISIS ima svoje simpatizere i na području Amerike.

Kako prenosi vocativ.com, senator McCain izjavio je u nedjelju da SAD ne smatraju  da ISIS predstavlja prijetnju u Sjedinjenim Američkim Državama. Istakao je i da je u toku praćenje 100 ljudi koji su se vratili iz zemalja na Bliskom Istoku, nakon što što su se prethodno borili na strani ISIS.

Senatorov govor pogledajte na slijedećem videu.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2WO_xMTLNv4&w=560&h=315]

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *