Azra Kahriman

Iranski general: “Uskoro će Zapadna Obala postati pakao za Izraelce!”

Iranski general: “Uskoro će Zapadna Obala postati pakao za Izraelce!”
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

U intervjuu za iransku televiziju u nedjelju je zamjenik komandanta iranske Revolucionarne garde Hossein Salami, brigadni general, izjavio da će se Zapadna Obala u bliskoj budućnosti pretvoriti u pakao za Izraelce.

“Sjedinjene Američke Države ne mogu obezbijediti apsolutnu sigurnost cionističkom režimu, jer cijela ta teritorija može biti na meti preklapanja vatri između Hezbolaha, Hamasa i Islamskog džihada.”, kazao je Salami umanjujući time učinkovitost američke podrške Izraelu.

Iranski general je istakao da će se svi Palestinci u Pojasu Gaze uskoro udružiti i pretvoriti Zapadnu Obalu u pakao za cionistički režim. “Palestinci na Zapadnoj obali neće napustiti svoje ideale i jednog dana, a do toga neće proći puno vremena, Zapadna Obala će se pretvoriti u pakao za cioniste.”, istakao je u nastavku intervjua.

 

Podršku iskazao i Khamenei 

Vođa islamske revolucije ajatolah Seyyed Ali Khamenei je 25. novembra potvrdio svoju podršku Palestincima u Gazi i na teritorijama koje je Izrael okupirao, istaknuvši da Palestinci na okupiranoj Zapadnoj Obali treba da se naoružaju kako bi bili sposobni da brani svoje zemlju, kap što to rade i stanovnici Gaze. Komentar Salamija je uslijedio nakon što je Khamenei iskazao svoju podršku Palestincima. Ove mjere su uslijedile nakon što se sukob u blizini Al Aqsa džamije intenzivirao. Ranije u oktobru nasilje između policije i Palestinaca je eruptiralo nakon što su vlasti Izraela zabranile Palestincima koji imaju do 50 godina da posjećuju Al Aqsa džamiju.

Vlada Izraela pokušava da promijeni demografsku strukturu Jerusalema već proteklih nekoliko decenija, konstruišući ilegalna naselja, i unuštavajući historijski bitne lokacije za Palestinski narod.

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *