Azra Kahriman

Inspirativna priča: Djevojka koju su roditelji ostavili, jer je rođena bez nogu, postala gimnastičarka

Inspirativna priča: Djevojka koju su roditelji ostavili, jer je rođena bez nogu, postala gimnastičarka
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Razočarani roditelji su dali Jennifer Bricker na usvajanje nakon što je rođena kao beba bez nogu. Niko nije mogao naslutiti da će upravo ova beba rođena bez nogu nakon nekoliko godina postati prava Olimpijska zvijezda. Po uzoru na šest godina stariju olimpijku Dominique Moceanu, Jennifer je odlučila da se bavi gimnastikom.

 

jennn

 

 

Sharon Bricker je bila zaprepaštena činjenicom da je neko mogao ostaviti bebu bez nogu u bolnici odmah nakon rođenja. Sharon i njen muž Jarrel su je usvojili i odlučili da je odgajaju zajedno sa njihova tri sina, ne praveći nikakve razlike između svojih pravih sinova i usvojene bebe. U njihovoj porodici je vladalo slijedeće pravilo: “Nikada ne reci ‘Ne mogu’!

 

Jen+Bricker+Bethenny+Frankel+Visits+Wendy+AtUmBvDBHNal

 

 

Ova uporna djevojka koja se počela baviti gimnastikom kada je imala sedam godina je rekla da ako nemate granice, onda ste uvjereni da možete sve uraditi. Igrala je čak i košarku. Kako prenosi ABC News, rekla je da su se njeni roditelji koji su je usvojili pobrinuli da se ne osjeća hendikepirano tokom odrastanja.

Nakon što joj je Sharon rekla njeno pravo prezime, Jennifer je bila zaprepaštena. Njeno biološko prezime je Moceanu. Jennifer je odmah shvatila da joj je Dominique, koja je bila njen uzor, sestra, i odlučila je da joj napiše pismo. Sestre su se sastale nakon 20 godina, a potom je uslijedio i susret sa biološkom majkom, koju je Jennifer pitala da li je ikada pomislila na nju i zapitala se šta ona radi. Na to je majka odgovorila da je zaslužila to pitanje i da tada nije imala izbora, jer je otac insistirao da se odreknu bebe, stoga ona ju nije ni vidjela niti držala u rukama. Prošlo je šest godina kako je pismo poslano, a Jen, Dominique i njezina mlađa sestra Christina čine sve kako bi nadoknadile izgubljeno vrijeme.

U nastavku pogledajte inretvju sa Jennifer i sa kojim se sve iskušenjima susretala:

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *