Hamida

Indijski seljani još jednom uzeli pravdu u svoje ruke i navodnom seksualnom napadaču odsjekli genitalije

Indijski seljani još jednom uzeli pravdu u svoje ruke i navodnom seksualnom napadaču odsjekli genitalije
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Stanovnici Ganganagara, Indija, odsjekli su čovjeku, koji je, navodno, pokušao da siluje tenejdžerku, polni organ. Oni su čuli vrisak tinejdžerke, nakon čega su dotrčali do nje i ugledali Suresh Kumara, koji je pokušao seksualno da je iskoristi. On je pokušao da je siluje u uličici, u blizini lokalnih stanovnika.

Održali su sastanak u zajednici da bi raspravili o presudi napadača, i odlučili da bi najprikladnija kazna bila da mu odsječu polni organ. Uzimajući pravdu u svoje ruke, četrdesetogodišnjeg napadača su prvo tukli palicama, te naposlijetku odvukli do obližnjeg  mesara, i  satarom mu odsjekli genitalije.

Kao znak upozorenja, njegove genitalije su bačene na ulicu, a napadača ostavili na putu da iskrvari do smrti, i kako prenosi Elite Daily, niko nije želio da, navodnom, seksualnom napadaču pritekne u pomoć.

Aamir Dhawan, 30, je rekao: “Nitko nije došao  da pomogne čovjeku, jer su vidjeti njegov polni organ na zemlji i znali su  da je to kazna za seksualni zločin”.

“Imali smo puno nepodnošljivih djela protiv žena u ovoj zemlji u posljednje vrijeme,  djevojke koje su silovane, obješene, i zlostavljane, i vrijeme je da se tome učini kraju”.

“To šalje vrlo snažnu poruku svim takvim ljudima – ako to činite biti kažnjeni”.

Policijski službenici nakon što su ispitali događaj, odveli su  kako napadača, tako i žrtvu u bolnicu. Oni su naveli da se rješavanje ovakvih stvari ne mogu uzeti u vlastite ruke, i pozvali su počinioce ove presude da javno istupe.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *