Azra Kahriman

Indijski avion udario u bizona prilikom polijetanja (Video)

Indijski avion udario u bizona prilikom polijetanja (Video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

 Boeing 737-800 koji je namjeravao da poleti iz Delhija sa aerodroma Surat sa 146 putnika je ipak ostao prizemljen u četvrtak zbog štete koju je zadobio prilikom nesreće. Naime, avion je tokom uzlijetanja udario u bizona što je prouzrokovalo štetu, no niko od putnika i posade nije povrijeđen. Bizon je smrtno stradao u ovoj nesreći, jer kako navode oni iz aviona bilo je nemoguće ga uočiti i spriječiti nesreću.

Putnici su nastavili svoj let drugim avionom. Ovo nije prvi slučaj iskakanja životinja ispred aviona na aerodromu. U aviosaopštenju je rečeno da je ovaj incident utjecao na redovno poslovanje i da će SpiceJet letovi sada biti suspendovani na neodređeno vrijeme. Glavni operativni direktor Sanjiv Kapoor je okrivio lošu sigurnosnu službu koja vodi brigu o aerodromu, navodeći da je bizon na pisti apsolutno neprihvatljiv.

 

Tweet

Prabhakar Joshi, jedan od putnika je rekao da je čuo zvuk koji je bio baš poput onoga kada nešto udari od točkove.

Sigurnost indijskih aerodroma nije upitna, no zabrinjavajuće je veliki broj životinja koje odlutaju na pistu, i samim tim mogu ugroziti sigurnost putnika. U junu 2008. je čak 100 letova prekinuto u samo jednom danu, nakon što se na pisti aerodroma pojavilo mnoštvo guštera, zbog čega je aerodrom bio zatvoren na sat vremena.

Antilope, šakali, paunovi, zmije, lisice i majmuni su samo neke od životinja koje znaju zalutati na aerodromsku pistu.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *