Azra Kahriman

Igrač kažnjen nakon što je učinio sedždu zbog postignutog zgoditka

Igrač kažnjen nakon što je učinio sedždu zbog postignutog zgoditka
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Husain Abdullah je kažnjen nakon što je postigavši touchdown pao na koljena i učinio sedždu. Sedžda je položaj tijela u kojem čovjek dodiruje zemlju sa sedam dijelova tijela, tačnije čelom, nosom, šakama, koljenima i stopalima.

Prema NFL-ovim standardima to je bio čin koji je simbolizirao prigušeno slavljenje touchdowna. On to nije smio da uradi i zato je zvaničnik na uglu terena podigao bijelu zastavicu koja simbolizira ponašanje koje ne priliči da se radi na terenu. Nakon što je NFL analizirao podrobno situaciju, istakao je da Abdullah nije trebao biti kažnjen. Knjiga u kojoj su pravila lige zabranjuje igračima da slave ukoliko su na terenu, no glasnogovornik Michael Signora je napisao u utorak u e-mailu da ukoliko je taj njegov čin dio vjerskog izražavanja da ne bi trebao biti kažnjen.

 

tkm

 

tkkkm

Bijela zastavica se zavihorila u četvrtoj četvrtini utakmice koja je igrana u ponedjeljak, u kojoj je Kansas City pobijedio New England Patriots rezultatom od 41:14. Vihorenje zastavice zbog ovog poteza Husaina Abdullaha je izazvalo oštre osude korisnika društvenih mreža, koji su se odmah pozvali na to da se igrač imena Tim Tebow spustio na koljena kao izraz kršćanske molitve, također i igrač Brandon Marshall se spustio na koljena tokom utakmice kao znak zahvalnosti Bogu.

Abdullah je posvećeni igrač koje je bio na pauzi od igranja kako bi obavio hodočašće u Meku. On se na ovaj događaj osvrnuo rekavši da je i prije nego što je postigao ovaj pogodak znao da će i on pasti na koljena kako bi učinio zahvalu Bogu.

Arsalan Iftikhar, pronalazač  TheMuslimGuy.com, je ukazao na to da Brandon Marshall iz Chicago Bears-a nije bio kažnjen nakon što je učinio nešto slično, a također ni Tim Tebow nije bio kažnjen za svoj čin zahvale.

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *