Azra Kahriman

Iako ima rijetko oboljenje kože, to je nije spriječilo da se bavi modelingom (Video)

Iako ima rijetko oboljenje kože, to je nije spriječilo da se bavi modelingom (Video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Dvadesetogodišnji model Chantelle Brown-Young je u ponedjeljak navečer izbačena iz popularnog show-a “America's Next Top Model”. Nije joj bilo dozvoljeno da otkrije da je izbačena sve dok emisija nije puštena javno na televiziji, no ipak tu vijest njeni prijatelji i porodica nisu podnijeli dobro. Kako prenosi New York Post, ona je rekla da je njeno izbacivanje izazvalo pometnju na društvenim medijima. Nakon povratka u Kanadu čekaju je brojne ponude za bavljenje modelingom.

 

mod2

 

Brown-Young navodi da su upravo različitost i atipičnost ono što nju čini drugačijom od ostalih modela, obzirom na to da ima rijetko kožno oboljenje. Ona boluje od vitiliga, to je bolest koja čini da pigment kože nestaje zbog čega dolazi do pojave bijele boje na koži. Kao razlog zbog kojeg je izabrana da bude model jedne kampanje je taj što je odjeća za tu kampanju bila prepuna tačkica, a upravo njena koža je prepuna tački, odnosno dijelova kože koji se razlikuju po boji od ostatka kože. Ova bolest ju je zahvatila kada je imala 4 godine, manifestujući se prvo na stomaku, zatim i na rukama, ali i licu. Napustila je školu kada je imala 17 godina. Zadirkivali su je, zvali su je kravom i zebrom, no ipak ona kaže da je jednostavno odlučila da će sebi reći da je prelijepa i da će vjerovatno ovakva biti cijeli svoj život i da zbog toga treba da prihvati to, ohrabri se i uživa u tome.

 

mod4

 

Tyra Banks ju je otkrila preko Instagrama. Njenu boju kože neki vide kao prednost, neki kao nedostatak, Brown-Young kaže da će neki raditi sa njom, dok će drugi odbiti da rade sa njom.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Ald0AMt71ac&w=560&h=315]

 

bosnia.alrasub.com

 

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *