Hamida

Hamlet u Sarajevu u sklopu turneje Globe to Globe

Hamlet u Sarajevu u sklopu turneje Globe to Globe
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

NEDJELJA 15. JUN 2014. 20.00 NARODNO POZORIŠTE SARAJEVO

British Council, Medjunarodni teatarski festival MESS i Narodno pozorište Sarajevo po prvi put imaju priliku da ugoste jedan od najpoznatijih i najznačajnijih teatara u svijetu – Shakespeare’s Globe.

U aprilu 2014. godine, na 450. godišnjicu rođenja Shakespeara, Shakespeare’s Globe teatar je započeo dvogodišnju globalnu turneju predstave “Hamlet” u režiji umjetničkog direktora Globe teatra, Dominica Dromgoola te predstavlja teatarsku avanturu bez presedana. Po prvi put naša publika ima jedinstvenu priliku doživjeti Hamleta u produkciji Shakespeare’s Globe teatra.

Produkcija manjeg obima, koja je 2011. i 2012. godine izvođena u Velikoj Britaniji, Evropi i Sjedinjenim Državama, najnovija je verzija Shakespearove tragedije odlaganja osvete koja naglašava crni humor i slavi raznolikost i izum vlastitog jezika. Manja skupina glumaca izvest će preko dvadeset četiri uloge na minimalnoj pozornici u trajanju od dva sata i četrdeset minuta.

Sve informacije o kupovini i rezervaciji ulaznica za predstavu “Hamlet” možete pronaći na web stranici Narodnog pozorišta u Sarajevu –  ili direktnim pozivom na +387 33 221 682.

(britishcouncil.ba)

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *