Azra Kahriman

Hamas: Nećemo prihvatiti judaizaciju Jeruzalema

Hamas: Nećemo prihvatiti judaizaciju Jeruzalema
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Palestinski islamistički pokret Hamas je u srijedu upozorio da neće samo mirno posmatrati izraelsku agresiju na sveta islamska mjesta u okupiranom Jeruzalemu. U izjavi Hamas je naveo da je ono što se dešava u Jeruzalemu jezgro pravog konflikta koje neće završiti sve dok se ne završi izraleska okupacija tog područja.

Sve učestaliji napadi na Al-Aqsa džamiju od strane izraelskih okupatora su samo jedan dio od brojnih serija judaističkih aktivnosti za grad Jeruzalem i cijelu palestinsku zemlju. U izjavi su dodali i to da iz dana u dan cionistička agresija nad palestinskim narodom poprima jači intenzitet, što dovodi palestinski narod u veću neizvjesnost i strah za svoj život.

U zaključnom dijelu izjave Hamas je podsjetio da neće prihvatiti judaizaciju Jeruzalema i to da je spreman da plati bilo koju cijenu kako bi se ovo spriječilo, obećavši da: “Uradićemo sve što možemo da očistimo sveto tlo od izraelske okupacije. Nikada nećemo priznati, ni pod kojim okolnostima, niti jednu političku, demografsku ili religijsku promjenu načinjenu na mapi.”

Hamas je također pozvao sve narode svijeta i vlade da se osvrnu na to šta cionisti rade u Jeruzalemu, i zamolio ih je da djeluju u cilju zaustavljanja njihovog nasilja nad palestinskim narodom.

 

bosnia.alrasub.com

 

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *