Azra Kahriman

Halal viski u prodavnicama širom Velike Britanije

Halal viski u prodavnicama širom Velike Britanije
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Halal verzija popularnog alkoholnog pića, viskija, će uskoro biti dostupna na policama prodavnica u Velikoj Britaniji. Naime, američka kompanija Arkay Beverages  je nakon nekoliko godina istraživanja lansirala ovaj proizvod.

Halal ishrana u islamu ima veoma veliku ulogu. Želja lidera ove kompanije je bila da učine viski dostupnim muslimanima, jer poznato je da muslimanima nije dozvoljena konzumacija alkohola. Ova kompanija je proizvela najmanje 13 bezalkoholnih pića, odnosno poznatih likera, ruma i sl..

ARKAY BEVERAGES, INC. ALCOHOL FREE WHISKY DRINK

Jedna boca ovog pića će koštati 16$.

ArKay je navodno bezalkoholni viski koji je dozvoljen i pripadnicima religija koje zabranjuju konzumiranje alkohola. Ovo piće nije samo halal alternativa običnom alkoholnom viskiju, već je ono namijenjeno i korisnicima koji ne žele piti alkohol iz bilo kojih razloga.

Piće će biti dostupno u dva pakovanja, tj. staklena boca od litar, i u limenkama. Za arapski svijet boje ambalaža koje odgovaraju su zelena i zlatna.  ArKay je prvi bezalkoholni viski, odnosno piće sa ukusom viskija, koje je dobio halal certifikat.

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *