Hamida

Google Play svojim korisnicima nudi novu igricu “Bombarduj Gazu”

Google Play svojim korisnicima nudi novu igricu “Bombarduj Gazu”
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Kako prenosi The Raw Story, Google Play aplikacija nudi svojim korisnicima novu igricu “Bombarduj Gazu”, a u opisu igre se navodi : ” Bombarduj Gazu- bacaj bombe i izbjegavaj ubijanje civila. dodane nove verzije. performans poboljšan. dodana nova izraelska pozadinska muzika.” Igra trenutno među korisnicima ima rejting 3,7 zvjezdice, s 47 recenzenta koji su joj  dali najveću ocjenu tj. 5 zvjezdica, i 22 korisnika dajući 1 zvijezdu.

Ta igrica omogućava korisnicima da izvode izraelske napade na Palestince, a od 29. jula kada je ponuđena javnosti, “skinuta” je sa interneta preko 1000 puta. Korisnici Android-a i dalje mogu snimiti igricu na svoje mobilne uređaje, zbog čega Google  dobiva sve veće kritike.

Igra sadržava dio u kojem se može vidjeti avion kako leti iznad područja na kojima se nalaze islamski teroristi sa oružjem, i žene koje pokušavaju zaštiti djecu. Većina najutjecajnijih  zapadnih medija su izvijestili javnost o skandaloznom činu Google Play-a dodavajući ovu igricu na listu svojih igrica.

“Bombarduj Gazu”, nije jedina igrica koja se nalazi na Google Play listi , a u kojoj korisnici mogu bacati bombe na Gazu, “Gaza Assault: Code Red” i “Iron Dome”, su također takvog sadržaja. Jedna od takvih igrica jeste i ” Whack the Hamas”. U opisu se navodi da je inspirisana stvarnom vojnom operacijom ‘Tzuk Eitan”, što je kodno ime za izraelsku vojnu operaciju protiv Gaze.

bombgaza2

 

bosnia.alrasub.com

Share This Post

Google1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *